12.11.2015

Twin city

Bloom Twins flyttade till London, men Anna och Sonia sjunger för Ukraina.
Fotografi Lars Bronseth
Mode Tereza Ortiz

Anna Topp Jacquemus, Sonia klänning Peter Pilotto.

Ni är ursprungligen från Ukraina, men har flyttat till London. Vad är största skillnaden mellan att leva i London jämfört med Ukraina?
– I London har du ett val. Du får se och uppleva så mycket, det finns inga gränser. Det är lättare att vara fri i London än i Ukraina. Mentaliteten är väldigt annorlunda. Men vi är väldigt stolta, vårt ursprung är en vacker gåva som har gett oss en sträng arbetsmoral och ett sinne för humor – annars skulle man aldrig överleva där.

När flyttade ni till London?
– För tre år sedan. Vi kallar oss definitivt för Londonbor, eftersom vi har upptäckt att vi blir rasande när vi åker rulltrappa utomlands och alla står lite hur som helst på båda sidor. Håll till höger! Vet vilken ”No entry”-skylt på tunnelbanan vi ska ignorera för att ta en liten busig genväg ner till plattformen. Frågar andra passagerare om de kan flytta längre in i tunnelbanevagnen för att göra plats för andra som vill på. Och dricker hellre kaffe på ett litet men trevligt ställe istället för hos en stor kaffekedja. Tyvärr kan vi kan inte säga att vi har förstått tjusningen med Fish n’ Chips än. Men ge oss tre år till så kanske vi ändrat oss.Ni blev upptäckta via Youtube. Hur aktiva är ni i dag på er egen kanal?
– När vi precis hade anlänt till London var våra liv i rätt omtumlande. Då spelade vi in Fahrenheit. Istället för att hålla känslorna inombords bestämde vi oss för att dela det med omvärlden, så vi laddade upp en film på Youtube. Vi trodde aldrig att vi skulle få speciellt många views eftersom det bara var vi och våra syntar. Men videon fick över 100 000 visningar, vilket gjorde oss väldigt glada. Det är därför vi fortsätter. Varje dag kan du få din lilla dos av BloomTwins på Instagram, Twitter och YouTube.

Ni har beskrivit ert sound som ”mörk pop” – var kommer det ifrån och när växte det fram?
– Allting startade med Fahreheit. Det var den första mörka tonen och nyansen av mörk pop, vilket därefter utvecklades väldigt naturligt. Det är en mix av sött, surt, svart och vitt. Mörk Pop var helt enkelt det bästa sättet att beskriva det på.

Sonia Klänning Peter Pilotto.

Anna Klänning Ashish, kappa Bally. Sonia Klänning och stövlar Dior.

Get up stand up av Bob Marley tillsammans med Imagine av Johan Lennon är båda två politiskt laddade sånger som ni har gjort covers på. Är er musik politisk?
– Nej, inte alls. Att vara politiskt involverad eller att kommentera politik är ett medvetet val. Vi sjunger alltid om vad som är viktigt för oss och hur vi känner. På grund av vårt ursprung och vad som hände i Ukraina så sjöng vi om våra övertygelse att visa vår support för nära och kära. Orättvisa och fördomar får oss att känna oss obekväma. Vi är antagligen påverkade av vad som händer runt omkring oss och då blir vår musik en omedveten reaktion på det.

I UNICEF:s kampanj #Imagine uppmanar ni andra till att vara en förebild – vad gör ni själva för att vara förebilder?
– Fred och kärlek börjar inom oss. Vi vill hjälpa andra och göra världen till ett bättre ställe.

Överjordiska, spöklika, spröda men ändå starka. Har någon någonsin sagt att er musik är kuslig?
– Ja, vi får höra det rätt ofta. Vi gillar just det plågade och oväntade. När vi uppträder gillar vi att bära mörka kläder och sotigt smink för att accentuera musiken vi spelar.

Känner ni att ni har er egen identitet, eller är gränserna mellan er självuppfattning och era personligheter utsuddad?
– Vi är tvillingar och talar med varandra utan ord. Men det är svårt att föreställa sig att vara åtskilda och vi blir alltid jämförda med varandra. Det spelar ingen roll att vi ser lika ut, vi är fortfarande två olika personer. En del människor skulle säga att vi är som svart och vitt, vilket gör oss till en balanserad enhet.

Anna topp och kjol Jacquemus.

Vänster Sonia t-shirt vintage Yves Saint Laurent, sele Fleet Ilya, kjol Sacai, sneakers Adidas. Höger Anna Bh Eres, skjorta vintage BACK, kjol Sacai.

Fotografi Lars Bronseth
Mode Tereza Ortiz | LUNDLUND
Modell Bloom Twins: Anna & Sonia | IMG Models
Hår Mirka Hajdova | Saint Luke
Makeup Carolyn | CLM
Hårassistent Tarik Bennafla
Stylistassistent Anna Klara Gorgey
Fotoassistent Adam Kaniowski
Tack till GAS Production Hire London